4 Feb 2016

Vacation - Pulau Pangkor !




Hi uols. 
today I wanna share my story.
actually, vacation kami 2 3 hari yg lepas.
but I'm not in mood to do anything after the vacation.

perkenalkan, kat atas tu cousin aku.
and aku ? teka la. hehe ;)


sampai2 chalet je terus selfie depan cermin 
and aku tak teringat langsung nak snap gambar keseluruhan bilik.
haha maybe tak penting.
harga pun berpatutan. satu malam RM 150.
and lagi satu, kalau korg pergi hari biasa isnin - jumaat senang dapat murah.


sampai sini pun dah tengahari. 
so letih sikit. 
and dorg pun banyak tidur.
andddd,, I have no idea where to go.
aku pun tunggu lah sampai petang.
then cuaca pun okay tak panas sgt.
so... here we go !
beach girls lah kononnya..


Day 2 - Kota Belanda

setelah buat research apa semua.
sini lah kami bertapa.
bagi aku lah, tempat yg menarik dekat sini sesuai utk photoshoot je maybe. haha
atas tu haa dah acah acah model.


then lepas melawat Kota Belanda.
kami pun lepaks sini kejap. 
aku pun tak tahu apa nama tempat ni.
because kami jalan2,
nampak je something tempat yg ala ala awesome, terus terjah nak selfie bagai lah --'
tu macam janam janam dah aku tengok. haha


haa ! ni pulak tokong cina. 
walaupun namanya tokong.
but we can visit this place. nice babe xD


snorkeling time !
dah penat berjalan apa semua ..
apa lagi , terjun la !
serious best. nice :)
ikan cantik2. tp menyedihkan part ni susah nak snap gambar.
ni pun mintak tlg org yg kerja kat situ. haha
hati2 kalau nak snorkeling sini. 
batu tajam2. 
kau rasa je pijak batu tu mcm takde apa.
sekali habis snorkeling.. 
rasakan lah calar balar darah apa semua kat kaki kau. haha  



walaupun tak menarik yg disangka.
tapi ni lah moment paling best bila engkorang dpt spent time dgn tersayang.
apa apa pun korg mesti vacation kat sini.
banyak view yg awesome and menarik.
harga pun berpatutan if korg pergi hari biasa la.
but hari cuti, sukar utk dapat harga yg murah.
apa apa pun, great vacation babes ! :*
- Memories never fades -

















9 Jan 2016

Don't eat anything 4 hours before sleep


Kurangkan berat badan ? jaga disiplin 4 jam sebelum tidur.

Tip 4 jam ini bermanfaat jika anda nak kurangkan berat badan seminggu 1 kg ;
  1. jangan makan malam 4 jam sebelum nak tidur.
  2. elakkan mengunyah makanan ringan (snek, coklat, popcorn)
  3. Jika target masa tidur adalah jam 11 tapi masih lapar pada jam 10. Cuba gantikan dengan makan buah, atau minum madu. lanakan bantutkan selera makan.
  4. yg mudah, kalau ada member ajak makan lewat2 malam. terus kunci bilik dan tidur terus. haha
okay selamat beramal :)

credit : Arif Sukri

7 Jan 2016

Tips kurus


Assalamualaikum ..
haritu ada orang request sambung lagi cerita pasal my artwork tu.
ingatkan ending macam tu je. tak sangka ada yg request. haha
maaf ye awk. 
itu je cerita yg boleh di share. huhu

haa nampak tak gambar kat atas tu. 
ku yang dulu bukanlah yang sekarang ..
before tu zaman sekolah haa (2013)
after pulak zaman lepasan matriks (2015)
ingat senang ke nak kurus haa ?
susah tau tak. 
hari hari joging, jaga pemakanan, and so on.
kawan dok cakap itu ini.
engko peduli apa. lantak kan situ, 
teruskan usaha dgn apa yg kita nak.

now aku nak share kat korang pulak tips aku :

  1. joging 2 jam sehari. kalau busy, at least 3 kali seminggu.
  2. sit up 30 kali pagi, 30 kali petang.
  3. minum air masak 3 litre sehari.
  4. banyakkan makan buah dan sayur sayuran.
  5. makan nasi sekali sehari / kurangkan nasi / kalau kuat, tak makan pun takpe.
  6. elakkan makanan berminyak, manis, masin. 
  7. pengambilan garam yg banyak boleh menyebabkan air terkumpul dlm badan (bloating)

haa itu laa rutin seharian aku time kat matriks dulu. 
time tu senang nak jaga badan sebab ada astaka.
boleh lari lari kat situ. 
sekarang dekat rumah engko nak joging dekat mana.
baru nak keluar rumah kereta penuh lalu lalang.
karang van putih angkut kan susah. haha --'
tunggu my dad beli treadmill jela.
maybe ada lagi cara yg senang kan. 
lain org lain cara jaga nyaa.
up to you nak ikut ke tak. 
just sharee my tips :)

okay thanks for those yg sudi membaca. hehe
byee :)