12 Aug 2015

Feeling down :/

 

Assalamualaikum gais :)
dah lama tak menjengah blog ni. 
sekian lama jugak tek meng'update'
busy dengan kehidupan sendiri lah kan. haha jk

perasaan yg aku alami sekarang ni sedih tak terkata.
aku memang dah lama agak yg aku takkan dpt upu.
and finally memang aku tak dapat pun :'(
actually, tak kesah pun.
tapi mulut orang kita bukan boleh tutup.
aku yang tukang nak menjawab ni pun malu dgn diri sendiri and semua org.
parents aku pun confirm malu jugak. em
manusia sekeliling confirm punya akan expect benda yg negatif.
itu takkan boleh lari dari perbualan org.
"eh tu mesti result dia teruk kan dulu"
"mesti dia malas belajar tu"
"tulah dulu org lain nak masuk matrik, kau pun nak masuk jugak"
 biasalah tu mulut manusia.
sentiasa ada yg tak kena dgn something yg kita punya.
redha jelah :')

kena fikir jugak.
setiap apa yg Allah bagi tu semuanya ujian.
kalau Allah bagi, kira rezeki.
kita perlulah bersyukur.
kalau tak dapat, means Allah nak kita sentiasa dekat dengan Dia and selalu berdoa :')

Salah satu puncanya jugak.
I think laa.. maybe muet aku tu terpesong sikit.
I mean, terpesong 'banyak' haha
whatever lah.
dah takde rezeki aku utk kali ni.
maybe banyak dosa yg aku tanggung kot.
sampai ujian utk kali ni agak berat sikit. hm

aku tak kesah pun kalau tak dpt.
but, dalam hati ni serabut fikir parents, sedara mara, kawan2 and etc..
org sekeliling mmg expect aku ni dapat lah kan.
thats why semua tanya bertalu talu.
fikir lah jugak gais.
belum tentu kita semua dapat.
tak perlulah terus terjah whatsapp aku and terus tanya ..
"weh dapat mana?"
Ya Allah, serious pilu gila hati bila dpt whatsapp yg mcm tu.
dulu time spm, boleh lg laa jwb kalau tak dpt pun.
ni degree siaa. siapa je tak malu bila lepasan matrik tak dpt U ?

hmm. feeling down right now.
bukan rezeki kau utk kali ni fatin.
moga tabah menempuh dugaan :')