25 Oct 2014

PSPM is comingg !





Hi all,
dah lama gila tak update blog. busy manjang kat matrik ni --'
nak story ni sebenarnyaa...
lusa dah final exam :3
itulah ceritanyaa.. -the end-
hahah. just kiding -..-
lusa dah final, tp gua tetap rileks. wht th ?
dah lama sangat ni tak update blog, inspirasi pun tak terkeluar dah. kalau dulu, ada je benda nak taip. haha
nak exam ni sebenarnya. tapi tak sempat nak cover. 4 flat memang hilang dalam tangan. hm so sad :/
masa berlalu cepat je. 
masa2 yg ada dulu , aku banyak tidur, main. lagi2 online wechat dgn twitter. 
aku lagha dengan semua benda tu. astaghfirullah :(
thats why sekarang aku dah uninstall semua apps yg me-laghakan tu. 
lagipun kalau on pun, bukan ada benda penting yg nak di sembangkan. 
lagi2 laki je pun yg suka sembang2 kosong dgn aku ni. 
buat apa nak layan. buat tambah dosa lagi ada. 
study week pulak seminggu dah berlalu.
tapi just sikit je aku dapat cover. apak sedih :3
dah laa final exam ni ibarat spm. mahu kena tendang kalau result teruk. haaaa nangis tak berlagu nanti T_T
sampai sini jelah gua story okay. 
pray for me :)
the conclusion is dont study last minutes.
It can cause stress and mcm2 lagi lah yg negatif. haha. byee
assalamualaikum :)

27 Jan 2014

test 6 jam at City Ipoh

 

Assalamualaikum guys :)
pagi pagi lagi aku dah kena keluar coz nak kena pegi test 6 jam.
3 jam ceramah , 3 jam test kereta. 
memang menggeletar laa aku masa mula2 nak drive tuh.
lama2 test tuh , okay dah. Alhamdulillah :)
makcik tuh memang push aku gila2. haha :3
aku tak kesah pun semua tuh. 
aku respect dia. dia kan dah ajar aku.
now , aku dah boleh drive sikit2.
sikit jelaa :3
takdelah susah sangat2 yg aku sangka selama nih. emm
mean, time nak drive tulaa.
tapi kan.. part yg susah, naik bukit, parking, 3 penjuru ..
perhh ! mengancam -..-
ini memang first time aku bawak kereta.
memang terasa agak nervous di situ.
tapi gua bajet rileks. haha pui -.-
lepas drive tuh, memang penat tak terkata.
dah laa panas terik. stress ! *Gary
now , tunggu pakcik tu renew lesen L aku je.
Lepas dapat L , baru test 10 jam pulak.
bila dengar JPJ kan , terasa debar ya amat. haha :3
doakan aku lulus okay. InsyaAllah :)

25 Jan 2014

Kek Coklat by Nurul Lyiana :*

Hello ! I'm back ! :D
semalam dengan harini ada beberapa kenangan sikit gua nak story. hoho :3
semalam kaklong tidur rumah aku. 
alasan coz nak guna internet untuk isi UPU.
lagi pun, aku yg ajak. heee ^^
bosan kot dok rumah sorg2. takde member. haha

harini pulak kitorang merancang nak buat kek coklat.
kaklong yg buat semuanyaa. heee :*
sedap dohhh. mablesss :*
dengan rasa moist nyaaa. perhh.. sedap baq hang. haha :3
now aku dah dapat resepi daripada kaklong .

 
haaa. inilah coklat nyaaa. huhu
ini sebelum dikukus. 
memang aku ratah sikit tadi. 
rasanyaa memang macam coki coki. muahaha :*

 
Taraaaa ! inilah coklat kek yang dah siap
By : Nurul Lyiana
memang sedap tak terkata. nyum nyum :*

kaklong memang berbakat dalam bakeri . hoho
hope lepasni dia boleh ajar aku buat tart telur & tart cheese pulak.
heee :D

okay guys.. gtg . jumpa lagi.
assalamualaikum :)